Community School in Turin, Italy by BDR bureau. Photography by Simone Bossi | Yellowtrace

Community School in Turin, Italy by BDR bureau. Photography by Simone Bossi | Yellowtrace

Community School in Turin, Italy by BDR bureau. Photography by Simone Bossi | Yellowtrace

Community School in Turin, Italy by BDR bureau. Photography by Simone Bossi | Yellowtrace

Community School in Turin, Italy by BDR bureau. Photography by Simone Bossi | Yellowtrace

Community School in Turin, Italy by BDR bureau. Photography by Simone Bossi | Yellowtrace
Photography by Simone Bossi.



 

Turin-based architectural firm BDR bureau have completed a transformation of the local Enrico Fermi School. An existing 1960s building, set between a former industrial area and the Po river, was extended and functionally rearranged. The renovation was undertaken in collaboration with the city of Turin, aiming to embody the future of education and architecture for Italian schools.

BDR bureau endeavoured to make the school an integral part of the community, reorganizing the entrance and external spaces in order to merge the campus with the local urban fabric. What was formerly the back of the building is now a large main entrance with green outdoor space, unfolding into the neighbourhood and emphasizing the concept of a community school. The ground floor is an extension of the public space, integrating amenities that are open to the public such as a gym, library, auditorium and cafeteria.

“We wanted a project able to dialogue with the existing building and revolutionize its function at the same time. New spatial elements, transparencies and additions reinterpret the original structure with the aim of opening the school to the city,” explain architects Alberto Bottero and Simona Della Rocca.

 

Community School in Turin, Italy by BDR bureau | Yellowtrace

Community School in Turin, Italy by BDR bureau | Yellowtrace

Community School in Turin, Italy by BDR bureau | Yellowtrace
Images courtesy of BDR bureau.

 

A blush pink steel structure wraps around the building, creating terraces and connective spaces that play a core part in classroom interactions and teaching programs. The facades of the old building are treated with a ‘multigrain’ plaster, creating varied texture and depth. Large windows facing the courtyards enhance connectivity between different sections of the building and the outdoor spaces, helping to bring new meaning to the original layout.

“The modularity of the new frame outlines a thread-like backbone, completed by a metal net that highlights the visual permeability and the relationship with the outside,” said the architects.

An atrium stretches throughout each level, housing recreational and communal rooms on the upper two floors. Educational activities take place outdoors in green open spaces, encouraging students and professors to meet and exchange ideas.Click To Read Entire Post

The post Community School in Turin, Italy by BDR bureau. appeared first on Yellowtrace.

©









Booking.com WW


Loading...
Romwe DE, US
Banggood WW