© thienthach

© thienthach
  • Architects: FeA
  • Location: Cầu Giấy, Vietnam
  • Area: 160.0 m2
  • Project Year: 2017
  • Photographs: thienthach
  • Team: Vu Nam Son, Vu Quynh Giao
  • Mechanical Contractor: Xuongcokhiox

© thienthach

© thienthach

Text description provided by the architects. The 4 story house is for a family of 4, including parents and 2 grown-up sons. At the moment, those 2 sons are studying abroad and visit home occasionally, the house, therefore, is designed based on requires of the middle-aged couple, who asked for large and airy common spaces without separated walls, to easily keep an eye on each other.


© thienthach

© thienthach

Ground Floor Plan

Ground Floor Plan

© thienthach

© thienthach



The renovation has been done on an L-shape, 3-story building. We agreed with the investor to remain the old structure in order to shorten construction time and reduce the cost. The house is located at a T-junction and its facade heads west without any sun cover. At this hottest spot, we decided to put the bathroom in the master bedroom and roof it with a small garden.


© thienthach

© thienthach

The garden rooftop is playing a role of a green block to reduce the heat, cool down spaces around. Garden and floor of the house are made 600mm higher than the ground to keep it clean and providing a good vision to the surrounding busy streets and park. Garden is merged and in harmony with the building, gives the sense of space but still privacy.


© thienthach

© thienthach

Continue reading…

©









Movenpick Many GEOs


Loading...
TVC-mall WW
Romwe DE, US