© Sitthisak Namkham

© Sitthisak Namkham
  • Architects: S+S Architects
  • Location: Bangkok, Thailand
  • Architects In Charge: Sarunyu Uawisetwattana, Napat Sampaothong
  • Area: 300.0 m2
  • Project Year: 2017
  • Photographs: Sitthisak Namkham

© Sitthisak Namkham

© Sitthisak Namkham

Text description provided by the architects. This house is in a quiet neighborhood in a residential zone in Bangkok. It was renovated from the 27-year-old house by the architects; Sarunyu Uawisetwattana and Napat Sampaothong, who are passionately in love with design and nature, especially “bonsai”.


© Sitthisak Namkham

© Sitthisak Namkham

The story of this house started before the renovation had begun, they have put a lot of effort on seeking for a place where could potentially be developed to the house that they envisioned. After years of finding, they discovered this 300 square-meter structure which was abandoned for the past 15 years.


Plans

Plans

The improvement focuses on implementing the idea of balancing essential functional needs with green space and utilizing nature in daily life in the limited existing perimeter. They believe that living sustainably with nature could help to enhance the quality of life and efficiently reduce energy consumption.


© Sitthisak Namkham

© Sitthisak Namkham



This house is a three-story semidetached house, comprises of two-car garage, living and dining space, working area, three bedrooms, three bathrooms, pray room, and most importantly; the dedicated space for bonsais. This space makes the place become one-of-a kind place with its own special functional identity.


Section

Section

One of the main feature of this house is the central courtyard which serves as the core of the house visually and physically. It can be seen from every rooms in the house and significantly brings natural light into the house and allows natural ventilation.


© Sitthisak Namkham

© Sitthisak Namkham

The most important space in the house is the bonsais terrace where the owners normally spend time. The existing planning of this house has a bedroom on the second floor, they turn this space into a decent size balcony for the workshop and nursery area for bonsais, they also add a custom-made lift to the existing balcony in the courtyard for transporting trees and tools between levels.


© Sitthisak Namkham

© Sitthisak Namkham

The owners see this house as “A big pot for Living”, it has everything that they love, reflects their lifestyle and represent its own concept. This house is worth everything that they have invested, and they believe that it will bring them good fortune and prosperity.


© Sitthisak Namkham

© Sitthisak Namkham

Continue reading…

©









Movenpick Many GEOs


Loading...
Tidebuy WW