Bloco Habitacional I is a project designed by Carolina Freitas Arquitectura. In a residential area (surrounded by urban developments, subdivisions and plots to be built) the project grew (also depending on the subdivision where it is located) from the natural limits of the plot; these, by themselves, challenge the orientation of the surrounding urban context, creating an exception on the urban alignment. Photography by Ivo Tavares Studio.

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio




























.

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

Edificio Multifamiliar Lapa em Alvergaria da Arquitecta Carolina Freitas e fotografia de Ivo Tavares Studio

This exception was converted into an opportunity to work the building’s facades, simultaneously in conformity with the horizontal axes of the adjacent building, and creating a rhythm that organically accepted the skewed neighboring alignments. The result is the composition of the horizontal and vertical elements that delimit the balconies, creating an additional skin to the building, providing the necessary privacy, a more intimate mood and regulating the light for the interior of the apartments.

Project name: Bloco Habitacional I
Architecture Office: Carolina Freitas Arquitectura
Main Architect: Carolina Freitas
Location: Albergaria-a-Velha, Aveiro
Year of conclusion : 2021
Total area: 800 (m2)
Architectural photographer: Ivo Tavares Studio

The post Bloco Habitacional I by Carolina Freitas Arquitectura appeared first on MyHouseIdea.

©











Loading...