With 20-foot ceilings and full-height windows, this former Ukrainian equipment space breathes new life as an elegant, modern abode.

Inspired by the exposed infrastructure and roughcast concrete elements that were a part of the original space, Kiev–based architecture and design studio 2B.group has strategically redesigned the equipment room layout into a stylish penthouse residence—an idyllic setting for entertaining. 

“The main challenge of this project was to plan the space so that it would achieve maximum utility of its 180-degree view from the windows.” explains Slava Balbek, one of the studio’s founders. “We visually divided the space with lines originating at the doors in the center, thus separating it into the living room, master bedroom and service areas.” 

Before:

Before: the entrance to the equipment room.

Before: the entrance to the equipment room.

Courtesy of 2B.Group

“Smart zoning has transformed the apartment into a visually clean and bright environment,” Balbek continues. “Visitors are able to see an endless open space upon entering the apartment.”



Before: a look at the old floors, which have been stripped and replaced with wood and concrete.

Before: a look at the old floors, which have been stripped and replaced with wood and concrete.

Courtesy of 2B.Group

Before: a peek at the heavy machinery that was once stored in the space.

Before: a peek at the heavy machinery that was once stored in the space.

Courtesy of 2B.Group

See the full story on Dwell.com: Before & After: An Old Equipment Room Is Reborn as a Modern Penthouse
Related stories:

©









Volotea WW


Loading...
Cafago WW