The home of two influencers in Laurel Canyon now shines with abundant natural light, subtle texture, and sculptural accents.

New sliding doors from Marvin enable the family to seamlessly move between the indoors and the refurbished patio.

When Amber Lestrange Mosier and Cary Mosier first toured this dreary house in Laurel Canyon, they only had to look up to see its potential. “It was very dark and dingy, but it had these beautiful exposed beams on the ground floor ceiling,” remembers Amber. The house had originally been built in 1958, but ensuing years and owners had created a “mishmash of seventies and eighties” styles throughout, says Amber. “The ground floor was the original dwelling. And then I think 10 to 15 years later, they put on the top level, but they didn’t stay in the original design brief.” 

No matter – Amber and Cary were looking for something that they could transform, and the 2,341-square-foot, four-bedroom, three-bath house would do nicely for their family of four. They reached out to their friends, Maša and John Kleinhample of Klein Agency, to help with a top-to-bottom overhaul.  

Before: Entry 

Before: When Amber and Cary Mosier bought this Laurel Canyon house, it was mishmash of styles and the floorplan did not connect to the yard.

Before: When Amber Lestrange Mosier and Cary Mosier bought this Laurel Canyon house, it was mishmash of styles and the floorplan did not connect to the yard. 

Courtesy of Amber Lestrange Mosier

After: Entry

After the remodel, the streamlined palette throughout begins in the entry, where a Horseshoe Ivory Lacquered Linen Console Table from CB2 partners with a table lamp from Entler, mirror from Zara Home, and rug from Nordic Knots.

After the remodel, the streamlined palette throughout begins in the entry, where a Horseshoe Ivory Lacquered Linen Console Table from CB2 partners with a table lamp from Entler, mirror from Zara Home, and rug from Armadillo. 

Photo: Michael Stone

Klein Agency had previously worked with Cary, who is the co-owner of several L.A. restaurants, including Café Gratitude, Gracias Madre, and Highly Likely, to design the latter. Upon stepping in to the home, the design team was surprised by the house’s orientation, and how it seemed to turn its back on the yard. There was “no relationship with that backyard from inside of the house – it was blocked on the backside,” says John. 

The group completely renovated the main floor, with the Mosiers acting as their own general contractors. Amber and Cary lived on site through much of the renovation, cooped up in the master bedroom and setting up a makeshift kitchen in the garage. 

“For about three months, it was me with my pregnant belly, Cary, and Valentine, who was five. We were all living in the master bedroom while the rest of the house was getting jackhammered and sledgehammered,” says Amber. “And then the wide plank, light oak wood floors came in. And we could all of a sudden feel the warmth of the house, and start to see the light bouncing in and out of the windows.” 

Before: Kitchen

Before: This shows how the kitchen connected to the rest of the floorplan.

Before: This image shows how the kitchen disjointedly connected to the rest of the floorplan.

Courtesy of Amber Lestrange Mosier

See the full story on Dwell.com: Before & After: A Once-Stuffy Midcentury Is Refreshed With an Airy and Arty Renovation
Related stories:

©











Loading...