Before & After: A 19th-Century Row House Becomes a Boho Newlyweds’ Nest

A couple in Lancaster, Pennsylvania, leap right into the renovation of an 1898 row house after their honeymoon.

A sense of openness was achieved by tearing down the wall that divided the kitchen and dining room. Part of the wall that had concealed the staircase was also removed to expose the railing.

When newlyweds Hailey Stoner and Jeremie Patrick returned from their honeymoon, they immediately moved into their new house—even though it was still in the middle of renovations. For three months, the couple endured daily construction and a lack of a working kitchen as they placed their faith in Chris and Claude Beiler, a pair of self-taught designers and the founders of the real estate agency Chris & Claude Co.

Hailey Stoner and Jeremie Patrick pictured with their dog in their new kitchen. The 1,800-square-foot house has four bedrooms, but the couple plan on waiting to renovate the other three.

Hailey Stoner and Jeremie Patrick pictured with their dog in their new kitchen. The 1,800-square-foot house has four bedrooms, but the couple plan on waiting to renovate the other three.

Julia Wanner

Chris and Claude not only found and helped with the purchase of the house—a late 19th-century rowhome fixer-upper—but were also tasked with designing the master suite in the attic as well as the kitchen and dining area on the first floor.

“They were so brave,” laughs Claude, noting that the newlyweds planned their wedding and home renovation at the same time. “They lived out of one bedroom and a tiny bathroom while our crew ran in and out of the attic and first floor every single day. They were crazy, and they admit it, but at least they’ve got a great story to tell their kids and a beautiful home to show for it.”

Before: Dining Room

Before: the hardwood floors were previously covered in carpeting, which Claude and Chris later removed. All the walls seen in this picture were removed during the renovation.

Before: the hardwood floors were previously covered in carpeting, which Claude and Chris later removed. All the walls seen in this picture were removed during the renovation.

Chris & Claude Co

After: Dining Room

Chris and Claude Beiler tore down the wall that divided the kitchen and dining room. A West Elm light fixture hangs over the dining table; reclaimed timber ceiling beams and trim lend a sense of warmth to the interior.

Chris and Claude Beiler tore down the wall that divided the kitchen and dining room. A West Elm light fixture hangs over the dining table; reclaimed timber ceiling beams and trim lend a sense of warmth to the interior.

Julia Wanner

See the full story on Dwell.com: Before & After: A 19th-Century Row House Becomes a Boho Newlyweds’ Nest
Related stories:

©






Loading...