I vårt vardagsrum över soffbordet som står mellan soffan och tv’n har vi haft en lampa som man allra helst inte vill tända. Ni vet en sån där lampa med en lampskärm som ser så fin ut men så fort man tänder lampan så bländar det och det blir omöjligt att se på tv när man sitter i soffan.

Först testade jag att göra en hängande variant av jordgloben, men det blev inte heller så bra. Så kom jag på idén att testa hänga en flätat korg som lampskärm istället.

DIY lampskärm

Jag använde lampsladden från en annan typ av taklampa och med lite elektrikerjobb så lyckades jag trä igenom lampsladden genom korgens botten, som nu blev lampans topp.

flätad lampskärm

Några träkulor på lampsladden för att få tyngd på själva skärmen så att den hålls på plats mot lamphållaren som är där under. Och om jag får säga det själv så blev skenet från den här lampan alldeles perfekt! Man får se till att använda en glödlampa som inte blir så varm bara…

diy lampskärm

Ljuset blir riktat nedåt och bländar inte alls. Att det skiner igenom pappen på korgen tycker jag bara är lite charmigt.

flätad lampskärm

Ja, jag blev så klart sugen på att testa göra fler lampor på det här sättet. I näverböckerna som jag ärvt av mormor fanns beskrivningar på hur man flätar andra typer av lampskärmar, det kan hända att jag provar på det när tillfälle ges.

Spara

Spara

Inlägget Att göra sin egen lampskärm dök först upp på Diagnos:Kreativ.

©Loading...