Located in the serene Snarøya peninsula of Norway, an old modular prefab receives news life, thanks to a stunning renovation.

A new extension connects with the pool deck and lawn.

After yearning to renovate their existing prefabricated home, the owners turned to Oslo–based architecture firm Skapa for assistance. The team worked to accentuate the strength of the dwelling, while brightening and opening up the home to the surrounding seaside views. 

A Moelven modular prefab home in Norway, before and after renovation.

The Moelven modular prefab, before and after renovation.

Courtesy of Skapa

An updated modular prefab in Norway's in the Snarøya peninsula.

The updated home in Norway’s Snarøya peninsula.

Courtesy of Herman Dreyer

Skapa made the house’s gable form more contemporary by removing the overhanging eaves, and replacing the dark sidings and roof with lighter-colored cedar boards for a cleaner and lighter aesthetic. 

A renovated prefab in Norway.

Here’s a look at the new siding of the renovated prefab.

Courtesy of Herman Dreyer

Using hidden gutters and scarce transitions, the architects designed the house to have a defined volume, and distinctly modern profile. 

A walkway that leads to the pool.

A long walkway leads to the pool.

Courtesy of Herman Dreyer

The cedar cladding is also used for the roof to homogenize the exterior surfaces, and to unify the renovated building with a new extension, which was built at the rear of the site. 

A new extension connects with the pool deck and lawn.

The new extension connects the pool deck and lawn.

Courtesy of Herman Dreyer

This new structure houses an additional living area, and is connected to the main house via a deck and lawn that surrounds the swimming pool

A cozy fireplace and unobstructed sea views makes this additional living lounge a great place for relaxing contemplation.

The unobstructed sea views, along with the cozy fireplace, makes the living lounge a wonderful place to unwind and relax.

Courtesy of Herman Dreyer

The architects installed sliding doors on one corner of this addition. These doors fully retract to connect the new living area to the pool. 



The courtyard-like area connecting the old and new building is a favorite spot for outdoor gatherings.

The courtyard-like area connecting the old and new building is now a superb space for outdoor entertaining.

Courtesy of Herman Dreyer

The layout of the remodeled 2,691-square-foot home—which includes the main house, garage and new extension—creates a courtyard-like area between the buildings that can now serve as a wonderful outdoor spot for gatherings. 

The dining room opens to a raised outdoor deck.

The dining room opens to a raised outdoor deck.

Courtesy of Herman Dreyer

A raised deck that is accessible via the living and dining area.

The deck is accessible via both the living and dining area.

Courtesy of Herman Dreyer

Within the main house are two bedrooms and a bathroom, as well as a staircase that descends to a basement where a study, more bedrooms, a sauna, and technical areas are located. Both the living area and basement study open onto terraces that look out to breathtaking views of the sea. 

A study room that opens to the green backyard.

The study opens up to the spacious backyard.

Courtesy of Herman Dreyer

Full-height windows were used to frame views of the surrounding nature. Large apertures were incorporated to both the existing prefab and the new extension to strengthen the house’s visual connectivity to the outdoors. 

This waterfront prefab was renovated to better capture sea views.

Thanks to the renovation, the prefab is now able to fully capture the serene seaside views.

Courtesy of Herman Dreyer

“The material choice and design language is adapted from the character of the main house, but the structures are lower and more open to form a natural hierarchy,” the architects explain. 

A cedar clad garage door.

The house is now home to a cedar clad garage door.

Courtesy of Herman Dreyer

Cross sectional drawing

Here’s a peek at a drawing of the layout.

Courtesy of Skapa

Cross sectional drawing

Above is another drawing of the plan’s cross section.

Courtesy of Skapa

Project Credits:

Architecture: Skapa Arkitekter 

Builder: M2 entrepenør  

©









AirHelp Many GEO's


Loading...
Rosegal WW