It’s usually the buildings that are designed in response to the landscape and the topography, not the other way around which is why this project is so unusual and intriguing. It’s one of the few houses that make use of what’s known as organic architecture. The idea behind this amazing project completed by studio Niko Architect earlier this year was to establish a strong and natural connection between architecture and site by integrating the building into artificially-created landscape. In other words, the reason why these two elements complement each other so perfectly is because they were designed this way. The 300 square meter house was shaped from the outside in while carefully planning the layout and all the interior design details.

By artificially shaping the landscape the architects were able to create the ultimate organic design
By artificially shaping the landscape the architects were able to create the ultimate organic design
The building and the terrain that surrounds it seamlessly blend with one another
The building and the terrain that surrounds it seamlessly blend with one another

Located in Russia, the house seems to completely blue the boundaries between the indoor and the outdoor and to become one with the landscape. Everything is balanced and there’s a sense of continuity between all the different spaces as well as between the internal and external areas. Inside, all the functional zones are combined and form a single large space within which different sections can be easily distinguished. Panoramic windows that curve and follow the organic shape of the house frame beautiful views and ensure a strong visual connection between the indoor and the outdoors.

The same organic design also defines the interior of the house through lots of curves and unique forms
The same organic design also defines the interior of the house through lots of curves and unique forms
The indoor spaces seamlessly transition into outdoor areas, following the open and organic layout of the house
The indoor spaces seamlessly transition into outdoor areas, following the open and organic layout of the house

The interior design is simple and artistic, with subtle Japanese influences and symbolic forms throughout. The living room has a sunken sitting area which creates a sense of comfort and intimacy without relying on dividing walls or additional features. A lot of furniture pieces are beautiful works of art and can easily double as decorations. All of these details embrace the big theme, that of organic architecture and natural design.



The sunken living room has a ceiling-mounted fireplace and eye-catching light fixtures that resemble contemporary sculptures
The sunken living room has a ceiling-mounted fireplace and eye-catching light fixtures that resemble contemporary sculptures
The carport resembles a dome and has an imperfect and organic shape just like the rest of the house
The carport resembles a dome and has an imperfect and organic shape just like the rest of the house
All the furniture pieces and accessories were carefully chosen to reflect the overall theme of the project
All the furniture pieces and accessories were carefully chosen to reflect the overall theme of the project
The color scheme employed throughout the house is based on neutrals and earthy nuances
The color scheme employed throughout the house is based on neutrals and earthy nuances
The green roof of the house undulates and seamlessly transitions into the garden
The green roof of the house undulates and seamlessly transitions into the garden
There's a lot of greenery involved in this project, some of which envelops the house quite literally
There’s a lot of greenery involved in this project, some of which envelops the house quite literally
The wooden flooring complements the white walls and creates a sense of warmth and comfort
The wooden flooring complements the white walls and creates a sense of warmth and comfort
Here you can clearly see which sections of the house have a green roof and also where the skylights are placed
Here you can clearly see which sections of the house have a green roof and also where the skylights are placed
The black bathroom design contrasts with that of the rest of the house but in a pleasant way
The black bathroom design contrasts with that of the rest of the house but in a pleasant way
The transitions areas are open to the outdoors but look and feel closed off and intimate
The transitions areas are open to the outdoors but look and feel closed off and intimate
The large windows and openings curve and follow the organic outline of the building
The large windows and openings curve and follow the organic outline of the building

The post An Organic House Surrounded by Artificially-Created Landscape appeared first on Home Decorating Trends – Homedit.

©









Booking.com WW


Loading...
TVC-mall WW