Det är något speciellt med hur Svante drar till sig dessa sammanhang. Dessa gemensamma nämnare. Förmodligen handlar det som så många gånger om hur mottaglig man är för att se och uppskatta det stora i det lilla. Jag älskar det. När man tillåter känslorna att liksom få rinna över kanten. Vårt sammanhang uppdagades när jag träffade Svante förra sommaren för att diskutera huruvida bloggen skulle flytta in hos ELLE Decoration. När det visar sig att vi växt upp i grannbyarna i Norrbotten och våra gemensamma nämnare blir så där gåshuds-nära. Min granne, farbror Isidor – en väldigt viktig person under min uppväxt och som fått ge namn till min äldsta son var Svantes pappas bästa vän. Vi har med en sisådär 20 års mellanrum trampat samma stigar och samma trasmattor i samma kök. Det är fint. Jag blir alltid väldigt rörd vid tanken.

Det här tillfället var ännu ett härligt sammanträffande. När ett sms från Svante med en inbjudan till en middag med Skagerak plingar till precis efter att jag postat det här inlägget i förra veckan. Inlägget föregicks av ett par timmar bläddrandes bland Skageraks inspirerande bilder där jag samlade material till ett inlägg om utemöbler. Helt betagen av den Skagerakska estetiken. En känsla som förstärktes efter gårdagens middag och personliga möte med Skagerak familjen. Den estetik som jag förförs av grundas av genuint vänliga själar. Inspirerad, berörd och väldigt ödmjuk sparar jag på intryck och möten som de här.

Sammanhang igen. Tekannan – från just det här inlägget, fick vi som gåva efter middagen igår. Jag älskade den redan innan för den karaktäristiska formen och kan inte nog glädjas över hur fint den terrakotta röda tonen bryter av mot min gråtonade neutrala inredning.

Min morgonvy när jag intog dagens frukost. Ett vackert dis över golfbanan och jag greps av den här känslan när jag tittade ut.

När det här inlägget postas har jag hunnit med en andra frukost hos Gulled tillsammans med &Tradition. Mer danskt och inspirationsdepåerna är fyllda till max. Återkommer till det i ett annat inlägg! Fin fredag till er!

©Loading...