© Mark Herboth Photography

© Mark Herboth Photography
  • Architects: Clark Nexsen
  • Location: 9950 Durant Rd, Raleigh, NC 27614, United States
  • Lead Architect: Donna Francis
  • Design Team: Clymer Cease, Jennifer Heintz, Katelyn Ottaway, Albert McDonald, Matt Koonts, Payton Evert, Don Kranbuehl, Maria Rusafova, Cathleen Amalia, Erika Jolleys
  • Area: 26500.0 ft2
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Mark Herboth Photography, Jordan Gray and Erika Jolleys
  • Design Architect: Clark Nexsen
  • Civil And Landscape: CLH Design
  • Mep: The Wooten Company
  • Structural Engineer: LHC Structural Engineers
  • Construction Manager: Barnhill Contracting Company
  • Client: City of Raleigh, Raleigh Parks and Recreation Department

© Jordan Gray and Erika Jolleys

© Jordan Gray and Erika Jolleys

Text description provided by the architects. To serve a rapidly growing area of the city, the Raleigh Parks and Recreation Department partnered with Clark Nexsen design the new, health-focused Abbotts Creek Community Center. The healthy living themed facility houses a high bay gymnasium space with supporting classrooms, fitness spaces, and staff space. Complimentary outdoor athletic and fitness spaces are also included.


© Mark Herboth Photography

© Mark Herboth Photography

Wall Section

Wall Section



The bow-trussed gym supports full-size basketball and volleyball courts and offers cross-courts for basketball. Support spaces consist of a multi-purpose room, associated kitchen, storage, office, and classroom to serve tracked-out students who are enrolled in year-round programs in nearby Wake County schools. A studio and fitness center, as well as spaces for staff offices and a lobby, round out the main program elements. The facility also includes shower and locker facilities and is tracking LEED Silver certification.


© Mark Herboth Photography

© Mark Herboth Photography

© Mark Herboth Photography

© Mark Herboth Photography

The construction of the building is a structural steel frame with envelope construction consisting of a ground-face CMU veneer and metal panels. The upper level of the gymnasium has insulated fiberglass sandwich panels with a clear insulated vision glass system. The lobby contains curtain wall construction with perforated metal screening. The building orientation maximizes daylighting on the northern and southern façades.


© Mark Herboth Photography

© Mark Herboth Photography

Axonometric

Axonometric

© Mark Herboth Photography

© Mark Herboth Photography

Continue reading…

©









Agoda WW


Loading...
Coolicool WW