A Young Couple Revamp Adam Levine’s Childhood Home



The timber-framed, loft-like interior of this unassuming Marina del Rey home gets a fresh new look, years after Adam Levine spent his boyhood days rocking out in the garage.

A move from New York brought Galit Ptalis and her husband back to their native California just in time for their daughter’s birth. At first, the couple never dreamed they would find an affordable home in Marina del Rey, the seaside enclave not far from Venice Beach in Los Angeles.

They eventually stumbled across an unassuming listing, one with a lofty interior atrium hidden behind an austere facade. Although the home was dated the couple envisioned more for the space. With their offer accepted, second thoughts initially led them to back out of the deal. Later, when they regretted letting go of their dream house, it was almost too late.

A soaring, wood-beamed atrium is an unexpected surprise upon entering the home. The renovated kitchen features a large marble island that visually grounds the space.

A soaring, wood-beamed atrium is an unexpected surprise upon entering the home. The renovated kitchen features a large marble island that visually grounds the space. 

Photo by 22 Waves Creative

“We called our agent and the home was already in escrow with someone else,” says Ptalis. “I agonized over our decision to let it go. Three months passed and we just kept following up. Then, we heard the other buyers were unable to close, so we jumped back in and got the house.”

The living room, kitchen, and dining room flow together in the open floor plan. Previously, the kitchen featured darker wooden cabinets in a more traditional style.

The living room, kitchen, and dining room flow together in the open floor plan. Previously, the kitchen featured darker wooden cabinets in a more traditional style. 

Photo by 22 Waves Creative

The home was originally built by local architect Frederick Fisher, who worked as an apprentice at Frank Gehry’s Venice Beach office earlier in his career. Although not always widely recognized, Fisher’s 40-year career has spanned a variety of projects, including most recently several large public commissions around Los Angeles.

Few changes were made to the living room space, which is warmed by natural light that pours in from clerestory windows along the rafters.

Few changes were made to the living room space, which is warmed by natural light that pours in from clerestory windows along the rafters. 

Photo by 22 Waves Creative

See the full story on Dwell.com: A Young Couple Revamp Adam Levine’s Childhood Home

©