Går in i påskveckan fylld av känslor men också med ett stillsamt lugn. Försöker hitta orden, men trasslar bara in mig och känner att jag får lämna den skriftliga känslotömningen därhän tillsvidare. Men bjuder på dessa bilder från mitt senaste jobb för Livet hemma. En stilla påskdukning som passar mitt sinne så perfekt. En nästan sakral enkelhet. Vitt i vitt och skir, spirande grönska.

Enkelhet. Tvättat linne och en stilren basservis fungerar i alla sammanhang och är allt man behöver tillsammans med den allra enklaste dekor av natursnören för att skapa en mysig stämning till påskfrukosten. Juicer och mjölk serveras i glasbringare a´la hotellfrukost och uppläggning av bröd och pålägg görs på skärbrädor utan onådiga förpackningar. Jag kommer att duka upp i samma stil och kanske bjuda in till en stänkmålning av frukostäggen som grafisk effekt på det dukade bordet. Och förhoppningsvis blommar de svällande körsbärsknopparna ut på kvistarna som jag fick från grannens körsbärsträd. Då behövs ingen annan dekor.

Styling by me, photographer Ragnar Ómarsson for IKEA Livet hemma

©Loading...