Cantilevered atop a concrete foundation and wrapped in glass, Alpine Terrace House by Fearon Hay Architects hovers gently over its site.

Nestled in the Southern Lakes alpine region of New Zealand, Alpine Terrace House was designed, first and foremost, to capture the incredible views of the mountain ranges that surround the site. To do so, Fearon Hay Architects arranged four simple, rectangular boxes sheathed in glass around an enclosed interior courtyard, all atop a concrete plinth. 

“The initial brief for this project required a sanctuary from which to take in the alpine landscape, one that could engage with views of mountain ranges to all sides,” say the architects. 

The project recently won a Gold Pin in the 2018 Best Design Awards. The judges were impressed with how

The project recently won a Gold Pin in Taiwan’s 2018 Golden Pin Design Awards. The judges were impressed with how “the residence settles completely and utterly into its location with exceptional detail, and a sensitivity that responds to its changing environment through the seasons.”

Photo by Simon Wilson

Entry to the house is accessed via the gravel arrival court. A floating ledge bridges to the front door, which is located in a "glazed volume set between two of the buildings," said the architects.

Entry to the house is accessed via the gravel arrival court. A floating ledge forms a bridge to the front door, which is located in a “glazed volume set between two of the buildings,” say the architects.

Photo: Simon Wilson

In good weather, the owners can open up the exterior glass walls.

In good weather, the owners can open up the exterior glass walls.

Photo: Simon Wilson

See the full story on Dwell.com: A Striking Black House Appears to Float in the New Zealand Mountains

©






 

SUBSCRIBE:  DIY & Craft feed | Home & Garden feed Fashion & Style feed

 

Related Post: