Outside Oslo, one family’s remodeled home includes a dark, secluded loft that encourages daydreaming.

The dining area has a large table where family members can sit together but engage in different activities, exemplifying how a space can be at once communal and private.

In Bærum, a municipality in the outskirts of Oslo, Norwegian studio Austigard Arkitektur transformed a second-floor apartment in a typical, postwar residential building into a dreamy, cabin-like family home with a lofted den.

The building consists of two floors with two residential units occupying each floor. The family owned one of the units on the upper floor.

The building consists of two floors with two residential units occupying each floor. The family owned one of the units on the upper floor.

Courtesy of Austigard Arkitektur

The owners of the apartment wanted to expand their home vertically and horizontally in order to enjoy more spacious, attractive interiors.

The owners of the apartment wanted to expand their home vertically and horizontally in order to enjoy more spacious, attractive interiors.



Courtesy of Austigard Arkitektur

The unit had a low ceiling, and because Austigard Arkitektur had previously done an outstanding job with a low-ceilinged structure in an earlier project—Loft Humleveien—the owners decided they would be the perfect team to work on the renovation of their home. 

Named "House of Many Worlds," the impetus behind project was to create depth within the 1,000-square-feet space, so the architects used perforated steel plates to separate the loft area from the large living space below it. Most of the interior surfaces are clad in beech veneer.

Named “House of Many Worlds,” the impetus behind project was to create depth within the 1,000-square-feet space, so the architects used perforated steel plates to separate the loft area from the large living space below it. Most of the interior surfaces are clad in beech veneer.

Courtesy of Austigard Arkitektur

See the full story on Dwell.com: A Renovated Apartment in Norway With a Dreamy Loft

©