Perched above a lush green park in Rome, this airy abode has been revamped and enlarged to improve its outdoor connection.

A pink, sculptural staircase appears to float in the middle of the common area, demarcating the boundary between the living and dining areas, and connecting the two levels.

Spread across the top two floors of a historic building, this 2,583-square-foot home has been beautifully redesigned by local practice Studio Strato

“Some constructive elements like the exposed beams and pillars were left exposed to tell the story of the house, of the process that it has gone through in being restored, and its stratifications,” says Vincenzo Tattolo, co-founder of the firm.

With fresh white walls, larch parquet flooring, and a sleek black fireplace, the apartment now radiates an open, airy environment. A beautiful pink staircase appears to float in the middle of the common area, demarcating the boundary between the living and dining spaces.

With fresh white walls, larch parquet flooring, and a sleek black fireplace, the apartment now radiates an open, airy environment. A beautiful pink staircase appears to float in the middle of the common area, demarcating the boundary between the living and dining spaces.

Courtesy of Serena Eller

The team demolished the existing internal walls to open up the interiors and create a single, large living and dining area.

The team demolished the existing internal walls to open up the interiors and create a single, large living and dining area. 

Courtesy of Serena Eller

Expansive windows have been installed to flood the house with sunlight and capture sweeping views of the park outside.

Expansive windows have been installed to flood the house with sunlight and capture sweeping views of the park outside. 

Courtesy of Serena Eller

See the full story on Dwell.com: A Pink Staircase Dominates the Revival of This Roman Apartment

©




Related Post: