A glass-fronted addition aims to re-engage a small-scale Melbourne home with its exuberant garden.

The architects were looking to create a space that would reflect the client’s eclectic and playful sensibility and to establish a connection between the new living spaces and the garden beyond.

When Melbourne-based Taylor Knights was tapped by clients—a creative couple with a teenager—looking to add a flexible space to their existing bungalow in the suburb of Brunswick West, the team of architects crafted a handful of solutions to meet the family’s evolving needs.

For starters, the team decided to repurpose the property’s generous ivy-lined side access, creating a lush and unassuming new entry point at the center of the home. Existing rooms were converted to accommodate the family’s private space, with the addition—accessed via the new entrance— now serving as the social heart of the home. Scroll ahead for a closer peek.

The architects were looking to create a space that would reflect the client’s eclectic and playful sensibility, while also establishing a connection between the new living spaces and lush garden.

The architects were looking to create a space that would reflect the client’s eclectic and playful sensibility, while also establishing a connection between the new living spaces and lush garden. 



Tom Blachford

The architects were looking to create a space that would reflect the client’s eclectic and playful sensibility and to establish a connection between the new living spaces and the garden beyond.

The team created a new entrance for the home, which leads directly into the new addition. 

Tom Blachford

The architects created a new entrance for the home which leads directly into the new addition.

The strategy behind the revamp was to arrange the spaces around three sculptural masonry walls, which would create cozy nooks while also revealing the open plan of the addition.

Tom Blachford

See the full story on Dwell.com: A Melbourne Home Gains a Gorgeous Glass-Fronted Addition

©