An innovative renovation and extension of a beautiful Federation home located in Prahan, Australia, the House for Charlie complements the warmth of the existing period features with a clean, contemporary addition.








Description by Tom Robertson Architects

The simple yet striking skillion roof structure defines the new addition, with elevated windows and high ceilings creating a spacious family home filled with natural light. The kitchen and living areas occupy the new design, with large expanses of glass connecting these spaces to the outdoors and opening onto the poolside deck. The bedrooms are positioned in the original wing, making use of the warmth of the older heritage spaces.

The black and white heritage exterior is sustained inside though the interiors’ minimalist white and grey palette. This subtle continuity ensures the new design is sympathetic to the original home. The new and old are clearly defined yet complementary, creating a sense of progression through the house.

Photography by Jack Lovel

Visit Tom Robertson Architects

©



AnywayAnyday RU UA DE US


Related Post:


DHgate WW
Sunsky-online WW