This warehouse conversion by Ian Moore Architects also features an equine genetics laboratory and an enormous garage filled with classic cars.

A terrace (with a lawn for the children and dog to play on) runs the full width of the living space and is accessible through large glazed doors.

In recent years, a number of Sydney’s beautiful warehouses have been lost to demolition—which is why architect Ian Moore was elated to win a competition to adapt an enormous warehouse in the inner-city suburb of Redfern. The brief called for a four-bedroom family home with self-contained guest accommodations, a home office to be used as an equine genetics laboratory, and a large garage for a collection of classic cars.

The building has served as everything from a Vegemite warehouse to an advertising agency over the years. The street-side windows have external operable aluminum louvers for privacy and sun-shading.

The building has served as everything from a Vegemite warehouse to an advertising agency over the years. The street-side windows have external operable aluminum louvers for privacy and sun-shading.

Rory Gardiner

The clients—a couple with two young boys and a large dog—both work from home and spend a significant amount of time in the warehouse. She works as an equine geneticist from a laboratory on the lower level, while he spends a lot of time tending to the automobiles in the garage.



A terrace (with a lawn for the children and dog to play on) runs the full width of the living space and is accessible through large glazed doors.

A terrace (with a lawn for the children and dog to play on) runs the full width of the living space and is accessible through large glazed doors.

Rory Gardiner

Built in the early 20th century, the two-story warehouse had been used for many years as a gas meter factory, and for a short period of time as a Vegemite warehouse. It was then converted into an art gallery, an architect’s office, and a residential apartment in the 1990s, and it was used by an advertising agency before the clients purchased it.

The exterior aluminum cladding, the new steel structure, and the window and door frames are colored grey to differentiate these elements from the original structure.

The exterior aluminum cladding, the new steel structure, and the window and door frames are colored grey to differentiate these elements from the original structure.

Rory Gardiner

See the full story on Dwell.com: A Former Vegemite Warehouse in Sydney Is Transformed Into a Colorful Family Home
Related stories:

©









AirHelp Many GEO's


Loading...
Tidebuy WW
GearBest WW