1960s Apartment Renovation in Vigo, Spain by Ansede Quintáns | Yellowtrace

1960s Apartment Renovation in Vigo, Spain by Ansede Quintáns | Yellowtrace

1960s Apartment Renovation in Vigo, Spain by Ansede Quintáns | Yellowtrace

1960s Apartment Renovation in Vigo, Spain by Ansede Quintáns | Yellowtrace

1960s Apartment Renovation in Vigo, Spain by Ansede Quintáns | Yellowtrace

 

Of all the things we do here at Yellowtrace, one of the most amusing is having to regularly use Google Translate to decipher project descriptions and/ or read through submissions in broken-English. As a non-native English speaker myself, these texts warm my heart to no end, and sometimes I just feel like doing a good-old ‘copy and paste’ so you guys can enjoy it together with me.

Anyway. Tangent. But not really, because you know where I am going with this, don’t you?

Spanish architects Cristina Ansede and Alberto Quintáns of Ansede Quintáns have renovated an apartment in Vigo, Spain, and if you’re anything like me, chances are you had to google Vigo and its location. (I’ll spare you the trouble – it’s a coastal town located in Spain’s northwest, facing the Atlantic ocean, with a population just shy of 300,000 people).

When Ansede Quintáns took on the commission, the 1960s apartment had seen better days. “We were interested in conserving the environment, but once floors are changed and structures are reinforced, it is very difficult to catch those ghosts that one finds when entering these types of floors.” See what I mean? Totes adorbs. They continue to explain that this type of approach is “only possible when the reform is superficial finishes.”

 

1960s Apartment Renovation in Vigo, Spain by Ansede Quintáns | Yellowtrace

1960s Apartment Renovation in Vigo, Spain by Ansede Quintáns | Yellowtrace

1960s Apartment Renovation in Vigo, Spain by Ansede Quintáns | Yellowtrace

1960s Apartment Renovation in Vigo, Spain by Ansede Quintáns | Yellowtrace

 

They decided to mainly stick with the original floor layout, and the partitions which were removed due to no longer being needed were kept as “skeletons”. Timber studs form notional screens that divide the living area from the entry corridor. “These structures that traverse the space without actually dividing it helped us to create different visual environments,” said Cristina and Alberto.Click To Read Entire Post

The post 1960s Apartment Renovation in Vigo, Spain by Ansede Quintáns. appeared first on Yellowtrace.

©






 

SUBSCRIBE:  DIY & Craft feed | Home & Garden feed Fashion & Style feed

 

Related Post: